17novwide4

Vill du jobba som personlig tränare? Här är värdefulla tips till dig som älskar träning – och vill jobba med din hobby.  

Att få arbeta med sin hobby är något som många drömmer om och idag finns det ett större behov av tränare än det finns nyutbildade PT:s. En bra utbildning ger stora möjligheter till jobb och en chans att arbeta både i Sverige och utomlands. Men hur gör man egentligen för att ta steget från träningsentusiast till en karriär som personlig tränare?

Tänk långsiktigt!

Välj en gedigen och välgenomtänkt utbildning för att öka chanserna till jobb. Att lägga tid och pengar på en bra PT-utbildning är en god investering för framtiden.

 

Skaffa en bred grund att stå på!

Skapa dig en bred grund att stå på för att kunna möta och hjälpa så många människor som möjligt. Se till att utbildningen innehåller grundläggande teori kring anatomi och fysiologi, det är där allt börjar!

Vänta med att nischa dig!

Starta brett för att eventuellt nischa dig senare! Då ökar jobbmöjligheterna och du får chans att verkligen känna in vad du vill fokusera mer på.

Utbilda dig rätt!

Välj en utbildning med lärarledda lektioner och trovärdighet i branschen. Erfarenhet är inte allt, men skapar en trygghet för dig som elev. Se även till att din utbildning ger kunskaper kring online coaching, något som kommer växa mycket framöver.

Hur du vill jobba?

Vill du driva eget eller kanske jobba utomlands? Se till att du får en utbildning som ger många möjligheter för framtiden.

Se till att få både teori och mycket praktik!

PT-yrket är ett praktiskt yrke som kräver kunskap om kroppens olika funktioner. Satsa på en helhetsutbildning där du får både en teoretisk grund att stå på och en stor dos praktisk träning där du får öva på det du ska göra sen.

Vad gör just dig till en bra PT?

Fundera över vad du tar med dig in i PT-rollen! Drivs du av en stark vilja att hjälpa människor? Är kommunikation och social kompetens din styrka? Alla är vi olika och kan bidra med något unikt i mötet med människor.

Det här ingår i SAFE:s PT-utbildning

  • Utbildning uppdelat på 14 veckor
  • 10 dagar i fysiskt klassrum
  • Föreläsning i digitalt klassrum varje söndag
  • Digitala hemstudier i utbildningsplattformen MySchool
  • Tillgång till det avancerade, digitala utbildningsningsverktyget Complete Anatomy
  • Europé Actives internationella licens i 1 år
  • Möjlighet att arbeta både i Sverige och utomlands
 

Läs mer om SAFE:s PT-utbildning

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: