rubrikbild Agne kopiera

The world is changed by your exempel, not by your opinion!

Vem är Agne?

Jag har många intressen och de främsta och relevanta i detta sammanhang är träning och kost, men också relationen mellan dessa. Jag har en lång träningsbakgrund inom olika grenar både på elit, och på amatörnivå. Jag försöker utvecklas så mycket jag har tid. Jag tycker att det är bra att börja med sig själv. Min kropp/utseende, hälsa och tänkande visar vem jag är så det behövs inte sägas så mycket. Jag kommer ihåg en välkänd fras av Paulo Coelho som återspeglar det jag menar: ”The world is changed by your exempel, not by your opinion”. 

Vad gjorde du innan utbildningen?

Jag studerar till idrottslärare för grundskolelever och jag ser att PT-utbildningen kompletterar den. Barn är vår framtid, därför tycker jag att vi måste ta hand om dem och inte minst viktigt är att vara en bra förebild. Dessutom är jag utbildad och verksam friskvårdsmassör, men är mer min hobby.

Vad fick dig att välja Safe Education?

Jag fick tips från en av medarbetarna som är PT på ett av gym där jag tränade. Han gav mig flera namn på PT utbildningar. Jag analyserade dem ett tag: pris, plats m.m. och valde Safe Education. Jag gillar namnet som understryker säkerhet, som är mitt fokus. Det var som ett tecken. Jag har en känslan av att jag valde rätt!

Hur har det varit att studera på distans?

Distans är inte min favoritstudieform. Jag som person är väldigt social och gillar att träffa folk irl. Men det gick bra ändå, tycker jag.

Vad vill du göra med dina nyvunna kunskaper från utbildningen?

Jag vill använda kunskaper så de mognar och så småningom blir till en erfarenhet. Kunskaper i sig har lite värde om man inte använder dem. Därför vill jag börja arbeta så fort som möjligt. Utbildningen kommer att bidra otroligt mycket när jag blir färdigutbildad som idrottslärare för ungdomar. Jag har redan några projekt i mitt huvud. Det hjälper redan till i min egen träning och jag har ändrat min träning utifrån vad jag har lärt mig. Så ju mer kunskaper jag får desto mer frågor har jag och därför vill jag utbilda mig vidare. För en god hälsa räcker inte bara träning, därför tänker jag utbilda mig inom kosten.

Har du något tips till andra som vill utbilda sig till Personliga tränare?

Jag ser på PT-utbildningen ur ett annat perspektiv. PT-utbildningen kan vara en del av människans allmänbildning, eftersom man får mycket kunskaper om sig själv, hur kroppen är uppbyggd och vad som sker i kroppen vid fysisk aktivitet. Vi vet mycket om fördelar av fysisk aktivitet, men vi får bara det när vi vet hur vi ska träna och det är väldigt individuellt. 

 

Vad jag tänkte först var att denna utbildning inte behöver vara för någon som vill jobba som PT. Den är mycket värdefullt för en vanlig människa som tränar och vill bli bättre på träning och att hjälpa sina närmaste. Man kan få mer förståelse och medvetenhet kring träning och man får mer kvalitet i vardagen.
Det är möjligt även för den som redan studerar.

Vill du likt Agne bli Lic.Personlig Tränare?

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: