Freshta

Freshta berättar om sin utbildning på SAFE Education

Vem är Freshta?

Hej,

Jag är 34 årig tjej med multikulturell bakgrund som gjort att jag kan tala 6 olika språk flytande. Började träna på gymmet när jag var runt 18-19 år. 

Freshta Ahmadzai, Lic. Personlig Tränare

Vad hade du för drömmar innan utbildningen?

Träningen har varit det som räddade mig från min depression som först ledde till att jag tog 4års paus från träningen (ofrivilligt) men när jag väl lyckades komma igång med träningen så gjorde det stor skillnad. Drömmen innan utbildningen var att bli licenserad PT för att få rätt kunskap som hjälper mig att nå ut till andra människor som kämpar genom olika saker i livet och ge dem de verktygen i form av träning som kan få de att gå vidare. Att sen ha en fin och stark kropp är en bonus som får en att må bra, vilket i sin tur ger en mer motivation och detta blir en underbar cirkel som leder till enormt positiva förändringar. 

Vad fick dig att välja SAFE Education?

Efter att ha gjort min research så kom jag fram till att SAFE är den mest seriösa skolan i Sverige. Dessutom, min PT som jag gick hos då visade sig ha gått sin utbildning på SAFE. Så det var självklara valet.

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Fick ju lära oss väldigt mycket, anatomi, fysiologi men det mest värdefulla var ändå insikten som man fick gällande sig själv. Att jag är kapabel till så mycket mer än jag trott. T.ex. marklyft har jag kört på endast 40kg i flera år. På 1 vecka in i den praktiskt utbildningen fick jag inse att jag kan lyfta 60kg, hantelrodd har jag kört på 8-9kg när jag lätt kunde köra 18kg. Tror många kan fastna i ett sådant läge där man blir bekväm med sin träning och inte vågar utmana sig själv. 

Vad var det bästa respektive svåraste under utbildningen?

Svåraste var att kunna få tid över och plugga i lugn och ro då jag har ett heltidsjobb, väldigt intensivt. Det bästa var och är förutom all kunskap de oerhört kunniga och underbara lärarna samt mina klasskamrater. Vilket underbart gäng, jag har fått vänner och kollegor för livet.

Har du något tips till blivande Personliga tränare?

Våga utmana er själva och kom ihåg att som PT är man aldrig fullärd, man ska vara ödmjuk och söka nya kunskaper hela tiden.

Vad gjorde du innan utbildningen?

Jobbar inom trafikverket 

Hur ser din framtid ut?

Har fått jobb som PT på Fitness24seven, vill jobba där för att få erfarenhet och bli varm i rollen för att senare jobba utomlands och så småningom utvecklas vidare 

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Intensivt, lärorikt, överväldigande (p.g.a stressen med jobbet) roligt och, bästabeslutetimittliv. Haha vi säger att det var ett ord.

Följ Freshta på Instagram här!

Vill du likt Freshta också utbilda dig Till Lic. Personlig tränare?

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

VAD TROR DU ÄR DE VIKTIGASTE EGENSKAPERNA FÖR ATT BLI EN BRA PERSONLIG TRÄNARE?

Tips: fortsätt lära dig saker, utvecklas med yrket Och grotta ner dig i kundernas behov!

Dela detta: