Beautiful woman doing exercises for biceps in gym with personal trainer

Går du i tankarna att utbilda dig till PT? Här är tre vanliga frågor och svar som kan vara bra för dig att veta innan du påbörjar din utbildning.

 

Vad tjänar jag som PT?

Detta varierar beroende vilken anställningsform och hur mycket erfarenhet du har. Enligt framtid.se är genomsnittslönen 30 400 kronor i månaden före skatt. Vi har däremot elever som tjänar betydligt mer än så bara ett år efter utbildningen. En fullbokad PT som jobbar 8 timmar om dagen och tar 500 kronor betalt i timman kan tjäna så mycket som 40 000 kronor i månaden efter skatt och arbetsgivaravgifter.

 

Finns det jobb som PT?

Eftersom vi står i nära samarbete med många av de stora gymkedjorna så vet vi att efterfrågan är hög på nyexaminerade personliga tränare. Över 2 miljoner svenskar är medlemmar på en träningsanläggning, bara en sån sak! Vi kan garantera en jobbintervju efter avslutad utbildning. Efterfrågan på onlinebaserad coaching är även trend som gör att kundbasen kan blir större än någonsin tidigare, framförallt eftersom den geografiska spridningen kan öka. Marknaden blomstrar, vilket gör att chanserna för att framgångsrikt driva eget företag är stor. 

 

Kan jag jobba utomlands som PT?

Det finns alla möjligheter i världen att jobba som PT utomlands efter att du har genomfört vår utbildning, Lic. Personlig tränare. När du examineras och godkänns efter avslutad utbildning SAFE Education får du automatiskt även Europe Actives internationella licens. Din internationella licens innebär att du registreras och blir sökbar i European Register of Exercise Professionals (EREPS). Med denna licens kan du söka jobb på gym och träningsanläggningar i hela Europa.

 

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: