jelmer-assink-gzeTjGu3b_k-unsplash (1)

Åsa Forss är utbildad Lic. Personlig tränare och driver idag egen verksamhet. För henne var valet att utbilda sig livsförändrande, ett möjliggörande att jobba med sin stora passion – träning och hälsa.

Hej åsa, vad gör du nu för tiden?

Jag driver mitt eget företag och jobbar för att bygga upp min karriär som personlig tränare. Min ambition är att skapa ett välmående och fridfullt liv tillsammans med min man och mina tre barn, samtidigt som jag kan hjälpa personer att på ett enkelt och bra sätt förändra sin vardag.

Vad hade du för drömmar innan du påbörjade utbildningen?

Min dröm var att få gå utbildningen Träning under och efter graviditet och att jag själv skulle får en rutin med bättre träning och en sundare kostrelation för mig själv. Efter lite mer research valde jag att börja med Lic. Personlig tränare, för att få en bred grund att stå på. När jag sökte utbildningen så stötte jag på många fördomar från folk i min omgivning som inte trodde att det var rätt väg för mig. Mycket på grund av att jag är större än vad de flesta anser att en tränande person ska vara och att jag hade tre barn som många trodde att jag skulle prioritera bort på grund av utbildningen. Träning och kost fanns inte i min vardag just då. Men när jag väl började utbildningen förändrades allt. Utbildarna fick mig att bortse från fördomarna och inse att det inte finns några begränsningar utan bara möjligheter jag själv kunde skapa för min egen del.

Vilken var den största ögonöppnaren under utbildningen?

Jag har under många år tränat gruppträningspass och efter utbildningen har jag insett att utförandet och metoden många gånger varit bristfällig och till och med skadlig. Det var träning som jag länge haft svårt att få resultat från, och nu förstår jag varför. Framförallt insåg jag att träning inte behövde vara krångligt och svårt och att man med endast ett redskap kunde träna på så många olika sätt. 

"Fotot åt vänster togs maj 2017 och kortet åt höger idag. Ingenting är omöjligt att nå." Instagram @asashalsatraning
Åsa Forss, utbildad Lic. Personlig tränare och egen företagare.

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Allt! För mig så är hela utbildningen lika viktig. All kunskap är sin egna viktiga pusselbit när det kommer till att bygga en god hälsa.

Vad är dina tips till deltagarna för att lyckas i träningsbranschen?

Mina tips är att man ska ha drivet av att hjälpa andra att nå sitt mål. Man ska ha delmål och större mål, detta så att du alltid har något att sikta mot och sträva efter. För ett år sedan höll jag på att sluta med mina gruppträningar för att det var för få eller inga som kom. Jag kände då att det inte var någon mening, men jag fortsatte och nu ett år senare har min envishet gett goda resultat på många fronter. Så följ din dröm och kämpa för den oavsett hinder! Hitta lösningen runt hindret och fortsätt framåt.

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen i fem ord, vilka skulle dom vara?

  • Inspirerande
  • Nytänkande
  • Professionell
  • Ögonöppnare
  • Motiverande

Följ Åsa Forss här

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: