P1430769

Med sikte på drömyrket

Med ett förflutet i Hammarby och fotbollens värld var personlig tränare och utbildare en naturlig fortsättning på en karriär i den goda fysikens tjänst för August Strömberg som jobbat som PT i åtta år.

Yrket som personlig tränare har fått sig ett lyft

– Jag har ju tränat hela livet, och brinner för att hjälpa andra att nå sin potential. Det är också ett yrke med ett stort samhällsansvar. Nu mer än någonsin när så många sitter inaktiva under pandemin finns en folkhälsoaspekt, säger August som tycker att yrket också fått ett lyft på senare år med allt bättre utbildade PTs.

SAFE Education har hög standard på sina PT-utbildningar, och har ett nära samarbete med de största aktörerna från arbetsgivarsidan vilket ger blivande PTs tillgång till insyn och kontakter inom yrket redan från start.

– Utbildningen sker till stora delar digitalt efter förra årets arbete med att uppgradera Lic. Personlig tränare, vilket är bra eftersom många fler, från hela Sverige kan delta. De praktiska momenten och fysiska träffarna finns kvar såklart, säger August som tycker att lärarsidan hos SAFE har en bra blandning av rutin och nytänk.

-Att entusiasmera eleverna är en stor drivkraft. Vi vill förmedla både kunskap och energi, säger August och berättar att det han finner roligast med sitt jobb är den mångfald av människor han får möjlighet att träffa.

-Jag både lär dem, och lär mig av dem.

August Strömberg, utbildare på SAFE Education
"Att entusiasmera eleverna är en stor drivkraft. Vi vill förmedla både kunskap och energi"

Utmaningar under pandemin

I dessa pandemiska tider föreställer sig många att yrkesmöjligheterna som PT skulle vara kraftigt försämrade eller begränsade, men August har klarat sig bra. Många PTs jobbar med utomhusgym eller med klienter i löpspåren. August själv har många klienter som är unga och ej i riskzonen och har med nödvändiga försiktighetsåtgärder kunnat fortsätta inomhusträning.

-Sen har detta att gymmen är nästan tomma lett till att man vissa gånger faktiskt kunnat träna i lokaler där kanske bara fem andra människor rör sig. Det har känts säkert, säger August som upplever att intresset för att bli PT är fortsatt högt, och att branschen skriker efter nya PTs så att jobbmöjligheterna är fortsatt goda.

Vad krävs av en bra PT?

Förutom ett stort intresse för hälsa och träning så menar August att man bör vara intresserad av kommunikation och andra människor.

-Det är ofta en kombination av egenskaper där det också hjälper att man har en stark tro på sig själv och en stor portion tålamod. Sedan måste man inte vara perfekt från början, man kan lära sig bli en bättre kommunikatör precis som man lär sig mer om träning, kost och hälsa. Man ska inte vara rädd för att göra fel heller eftersom det är av ens misstag man lär sig och blir bättre, säger August avslutningsvis.

Text: Jonas UlfvarsonBulldog Media

 

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email