Pt-utbildning-Fanny_Boman

Två nyutbildade Lic.Personliga tränare berättar!

Vi satte oss ner med Fanny Boman och Pernilla Forslund som både utbildat sig til Lic. Personlig Tränare på SAFE Education. 

Fanny Boman

Fanny Boman, utbildad Lic. Personlig Tränare

Vad gör du nu för tiden?

– Jag söker just nu jobb på Nordic Wellness. I juni ska jag även gå kostrådgivarutbildningen på SAFE så jag väntar ivrigt på att få börja den!

Vad hade du för drömmar innan utbildningen?

– Innan jag började på utbildningen jobbade och studerade jag. Det var otroligt mycket stillasittande och det fick mig att reflektera över vad jag vill med livet. Då jag alltid har gillat träning och hälsa föll mitt intresse naturligt på Personlig Tränare eftersom utbildningen är relativt kort och jag får komma ut och jobba snabbt.

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

– Anatomi, fysiologi och träningsplanering.

Vad fick dig att välja Safe Education?

Inför mitt val gjorde jag research på vad de personliga tränarna på stora gymkedjorna hade gått för utbildning. Därefter jämförde jag de olika alternativen, och tyckte då att SAFE Education passade mitt behov. Jag ville ha en gedigen utbildning med möjligheten att utföra det på distans.

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Professionell, innovativ, lärorik, utvecklande, gemenskap.

Pernilla Forslund

Pernilla Forslund, utb Lic Personlig Tränare

Vad gjorde du innan utbildningen?

Innan  PT utbildningen jobbade jag inom evenemang-/ restaurangbranschen. Jobbade på en Innebandy och  friidrottsarena (IFU Arena, Uppsala)  när covid kom, fick jag tyvärr sluta och hade tur att hitta ett annat jobb direkt, på en annan arena i Uppsala (Studenternas, fotboll). Tillsammans med Triller Mat och Bröd var målet att leverera  mat & dryck till alla gäster men återigen ville inte covid ge med sig så jag fick tyvärr sluta. Tog då tag i min hobby och utvecklade mig inom träning istället.  Från att ha tränat lagidrott hela min uppväxt, till  egenträning och börja leda träningspass hemma i föreningen var det ett bra tillfälle att få utveckla sig själv ännu mer. 

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Att få en bekräftelse på att man har gjort rätt samt få input som man behöver jobba på och se andra hur de jobbar.

Vad fick dig att välja Safe Education?

Låg rätt i tiden (datum), priset samt att de var en kort utbildning. 

Har du något tips till blivande Personliga tränare?

Att se hur andra jobbar, man får mycket tips bara att titta på andra. Att fortsätta läsa och repetera

Hur ser din framtid ut?

Hoppas att flera ska upptäcka träningen att man får fullt upp. 

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Kunskap, Pedagogiskt, vilja att lära ut. 

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: