Jenny-pt-utbildning

Styrkelyftare, tyngdlyftare, gladiator och utbildare!

Träning och hälsa är något som varit en del av av hennes liv sedan barnsben och hon kan lyft tungt, har varit Gladiator och är en av våra inspirerande utbildare. Vi har pratat med Jenny Adolfsson som berättar om sin träningskarriär och hennes tips till blivande Personliga Tränare.

Hej Jenny, Hur började ditt intresse för träning och hälsa?

Redan som 10-åring var jag aktiv och tävlade inom truppgymnastik, friidrott (sprint & längd) och handboll. 

Många känner igen dig som gladiatorn Kitsune, hur hamnade du i Gladiatorerna?

De kontaktade mig. Vi var 50 st tilltänkta från början som sollades ut via fystester. Till slut var vi bara 8 killar och 8 tjejer. Min första säsong gjorde jag 2010 den sista 2016. Bland det absolut roligaste men också det jobbigaste jag gjort.

Jenny Adolfsson

Du är även styrkelyftare & tyngdlyftare och har en massa medaljer. Vilken är du mest stolt över?

Jag började som styrkelyftare och kom med i landslaget 2011. Varit på både EM och VM. Två VM-silver 1 VM-brons och 1 EM-guld och en rad SM tecken och samtliga svenska rekord i böj, bänk och mark i 63 kg:s klassen. 

Mest stolt är jag nog över mitt första VM i styrkelyft som jag kvalde in till 2014 och gjorde i Sydafrika. Jag var underdog på på kvalet till VM, ett SM, där en gammal veteran som varit med länge var favorittippad. När jag lyckades slå henne var lyckan total. På själva VM fick jag med mig  en silvermedalj. 

Är även ganska nöjd över min senaste prestation i Ryssland där jag placerade mig 12:a bland ”ungdomarna” på Tyngdlyftning EM. Tyngdlyftning har jag snart hållit på med i 4 år men startade i ”uppförsbacke”…. dvs 35 år gammal som veteran. Still going strong….

Vad är det bästa med ditt jobb som utbildare på SAFE Education?

Att få träffa så många inspirerande och vetgiriga människor! Se dem utvecklas både mentalt och fysiskt och faktiskt kunna vara med och påverka deras resa! Det är coolt!! 

Vad är ditt bästa tips till de som vill utbilda sig till Personlig Tränare?

Var lyhörd och empatisk, det lär du dig mycket på. 

Vilka förhoppningar har du att framtidens elever ska känna när de examinerats från Lic Personlig tränare?

Att dem känner sig trygga och kompetenta men samtidigt lyhörda och inte rädda för att lyssna på andra. Att alltid vara hungrig att lära sig mer, kritiskt tänkande men ändå våga att prova och göra fel och lära sig av detta. 

Jenny Adolfsson

  • Kraftsportsidrottare (tyngdlyftare), aktiv inom landslaget och på väg mot EM i Moskva i november.
  • Idrottsvetenskapligt program med inriktning på folkhälsovetenskap (kandidatexamen).
  • Min drivkraft är att bidra till människors utveckling såväl fysiskt som psykist.
 
 
 

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: