linus2

Så blir du framgångsrik som PT!

Linus Högberg är personlig tränare på Nordic Wellness i Göteborg med direkt insyn i vad arbetsgivarsidan kräver, och hur framtidsutsikterna för PT-branschen ser ut. Men kanske viktigast, Linus vet vad som krävs av dig som har drömmarna och ambitionerna att faktiskt göra dig en framgångsrik karriär som PT. 

Nordic wellness i pt-satsning

-Just nu jobbar vi hårt med rekryteringar av nya personliga tränare, och har annonser ute i alla större städer. Under 2020 öppnades fyra nya gym, så Nordic Wellness har expanderat även under pandemin. Vi vet att folk kommer tillbaka till gymmen, och vi behöver nya duktiga PTs som är beredda att ta hand om våra besökare, säger Linus som gjorde sex säsonger som A-lagsspelare i ÖIS innan laget gick i konkurs 2010. Likt många andra med en idrottslig bakgrund ville han fortsätta hålla sig i form och jobba med fysisk aktivitet och friskvård efter att spelarkarriären avslutats.
-Det är det roligaste och mest tillfredsställande som finns, att hjälpa folk att nå sina mål. På köpet håller jag mig själv i trim.
Linus menar att hela branschen går en ljus framtid till mötes. Synen på personliga tränare har också förändrats, från att tidigare ha varit något som varit förknippat med onödig lyxkonsumtion har det blivit mycket mer socialt accepterat.

Linus Högberg, personlig tränare och PT-koordinator på Nordic Wellness
"För att lyckas skulle jag säga att man behöver ett stort engagemang och fokus, men också att man inser att det handlar om mer än bara yrkesskickligheten."

En efterfrågad licens

Linus har en fil.kand i Idrottsvetenskap från Göteborgs Universitet och när det kommer till den mängd utbildningar som erbjuds betonar han att det är viktigt att man hittar en som erbjuder en godkänd utbildning vilken leder till att man får en licens som är ackrediterad.
-EREP-licensen listar t.ex. godkända tränare över hela Europa, så ens arbetsmöjligheter är stora. De utbildningar som finns kan skilja sig lite åt, men inte överdrivet mycket. Alla med den licensen har en god kompetens som arbetsgivarna efterfrågar. Vill man specialinrikta sig inom kost och hälsa kan man alltid göra det senare med den licensen som en bra grund.

Engagemang och fokus

När man är klar med sin utbildning kommer utmaningen att göra sig ett leverne på passionen för träning. Här finns generellt två vägar att gå, eller en kombination av dem. Anställning eller egenföretagande.

– På Nordic Wellness har vi både heltidare och de som jobbar som PT vid sidan om ett annat jobb. För att lyckas skulle jag säga att man behöver ett stort engagemang och fokus, men också att man inser att det handlar om mer än bara yrkesskickligheten. Man säljer ju av sin tid, och behöver ha gott självförtroende och vara en god relationsbyggare. Jobbet handlar ju mycket om försäljningen av sina egna tjänster, säger Linus som avslutningsvis hälsar alla intresserade att höra av sig.

Text: Jonas UlfvarsonBulldog Media

 

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: