Namnlöst-1

Maya Parnevik är influencer, entreprenör och träningsentusiast. I augusti påbörjade Maya sin utbildning på Safe Education och strävar nu efter att kombinera sina stora intressen med de nyvunna kunskaperna i framtiden. Vi fick en pratstund med den minst sagt amibitiösa eleven.

NÄR BLEV DU FÖRÄLSKAD I TRÄNING?

Jag har sedan väldigt ung ålder älskat fysisk aktivitet. Under min barndom pendlade jag mellan tennis, gymnastik, basket, cheerleading, dans och ridning och alltid satsat fullt ut på den sport jag under tiden utövade. När jag år 2015 sålde min häst var jag redo för en ny utmaning inom träning och hamnade då på ett klassiskt hederligt gym. I samband med detta började min prestationsångest inom skolan bli allt mer påtaglig och gymmet blev som min frizon där jag kunde släppa allt som hade med skola att göra. Istället fick fokuset riktas på det jag kunde påverka här och nu – träningen. Alltefter tiden gick började jag märka mer och mer hur stort inflytande träningen hade på mitt psykiska välmående. Vid långa plugg-sessioner började jag schemalägga promenader eller kortare träningspass vilket bidrog till förbättrad prestationsförmåga inom skolan. Under min fysiska aktivitet hade jag hunnit samla ny energi och kunde fokusera och prestera på ett helt annat sätt. Det var nog vid den här tidpunkten som kärleken till träningen växte fram som allra starkast efter som den blev så betydelsefull för mig vad gäller mitt psykiska välmående.

Foto: Michelle Johansson Instagram: @mmichellesphotos

VAD ÄR DIN TRÄNINGSBAKGRUND?

Under min uppväxt var jag väldigt duktig på att testa på olika sporter. Allra bäst blev jag på basket och dans som jag sysslade med under en längre tidsperiod. När jag var 11 år gammal fick jag upp ögonen för ridsport och de fyra följande åren hittade man mig alltid i stallet. Jag är väldigt “allt eller inget” som person. När jag väl tar mig an något så gör jag det helhjärtat men när jag väl bestämmer mig för att sluta så slutar jag på studs. Jag gick exempelvis från att dansa fyra dagar i veckan till att sluta helt och sedan jag sålde min häst år 2015 har jag inte suttit på en hästrygg en enda gång. Idag tränar jag 5-6 gånger i veckan och blandar styrketräning med funktionell träning och crossfit. För min del finns det inget bättre än att kickstarta dagen med ett svettigt träningspass eftersom jag bär med mig den endorfinkicken under resten av dagen.

 

VARFÖR VALDE DU SAFE EDUCATION?

När jag väl hade beslutat mig för att utbilda mig till licensierad personlig tränare var Safe Education den första utbildningen som dök upp i mitt huvud. Namnet hade jag lagt på minnet sen en lång tid tillbaka då flera i min bekantskapskrets gått utbildningen och varit nöjda. När jag läste vidare om utbildningen insåg jag dessutom att Safe Education gav mig en nationell FRISK-licens samt Europe Active-licens inom Personlig Träning och då rådde det inget tvivel om att SAFE var rätt utbildning för mig.

 

FINNS DET NÅGOT SPECIELLT DU SER FRAM EMOT?

Just nu ser jag väldigt mycket fram emot blocket “uthållighet” som startar om två veckor. Det ryktas om att vi elever frivilligt kan få mäta vår maxpuls vilket lockar mig något enormt. Inom träning så älskar jag att testa mina egna gränser eftersom det ställer höga krav på psykisk och fysisk närvaro. Varje gång jag pressar gränserna under en fysisk aktivitet påminns jag om hur stark och uthållig min kropp faktiskt är. Den känslan är oslagbar!
Jag ser även mycket fram emot momentet där vi elever ska få coacha en extern kund för första gången. Under utbildningens gång har vi fått agerat personlig tränare åt varandra men det ska bli extra spännande och verklighetstroget att få träna någon som jag inte känner till sedan tidigare.

Foto: Michelle Johansson Instagram: @mmichellesphotos

Vad har varit det mest intressanta hittills på utbildningen?

För min del har det mest intressanta varit insikten om alla människors olikheter. Genom att implementera mina teoretiska kunskaper i praktiken så har jag insett att en grundrörelse, såsom exempelvis knäböj, kan se så olika ut från person till person utan att det behöver vara rätt eller fel. Dels så ser våra kroppar, rent anatomiskt, olika ut och dels så påverkar rörlighet och stabilitet vårt maximala rörelseutslag. Jag har därför skapat mig en förståelse för att en rörelse inte behöver vara optimal för alla bara för att den fungerar bra för mig. Den här lärdomen kommer jag definitivt ta med mig eftersom den har givit mig en ny syn på träning och lärt mig att hitta flera alternativ på övningar med samma huvudsakliga syfte och funktion.

 

Vad kommer du göra med allt du lär dig?

Min stora vision är att tillämpa all kunskap jag lärt mig från utbildningen både i min egna träning och i syfte att hjälpa andra i deras individuella träningsutveckling. Jag brinner själv för att träna i grupp och min stora dröm är därför att hålla i bootcamp och träningsresor där jag kan få dela träningsglädjen tillsammans med andra. Jag vill även med min kunskap inspirera andra människor till en aktiv livsstil och lyfta fram det roliga och glädjefyllda med träning. Jag stöter idag på allt för många som har en väldigt tvångsmässig och negativ relation till träning. Att träningen är mer som ett “måste” snarare än något som dom egentligen vill eller ser fram emot. I det läget vill jag så småningom vara en stöttepelare och vägleda personen i fråga mot en träningsform som framkallar träningsglädje och längtan till ett nästa pass.

Var är Maya Parnevik om fem år?

Om fem år kommer jag likt nu arbeta med mina sociala medier där jag med min stora passion för mode, mindset och träning får inspirera andra människor. Jag kommer under sommarhalvåret att bo i Sverige och resterande del av året bosätta mig vid varmare breddgrader, troligtvis Marbella som är en plats som ligger mig varmt om hjärtat. I Marbella kommer jag fyra gånger om året anordna träningsresor som inkluderar boende, god mat och träning av olika slag. Jag kommer veckovis dessutom hålla i bootcamps både i Marbella och i Stockholm där jag coachar människor i grupp.

Om fem år kommer jag även ha utvecklat mitt stora intresse inom entreprenörskap och att driva bolag. Utan att avslöja allt för mycket kommer jag driva ett bolag som kombinerar både mode och träning och ett annat som avser ett digitaliserat träningsprogram.

Följ maya parnevik här

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: