JENNY

Jenny om Hemligheten bakom framgången

Hon är känd som gladiatorn Kitsune med hela svenska folket då hon mellan 2010 och 2016 spöade utmanare på löpande band i TV4. Den idrottsliga karriären inom Styrkelyft och på senare år tyngdlyftning, har också varit kantad av framgångar. Det har blivit medaljregn både i Sverige och internationellt. Numera arbetar kraftpaketet Jenny Adolfsson som Personlig Tränare där hon hos SAFE Education utbildar nya PT’S, och hon driver det egna företaget Fitnesspower.

Ända sedan Jenny var liten har hon haft ett starkt intresse för idrott. Hon var med i alla föreningar i den lilla byn Hyltebruk och spelade såväl handboll

som volleyboll. Som tioåring tävlade hon redan i truppgym- nastik, samt sprint och längd i friidrott.

– Det är väl kanske därifrån jag fått min explosivitet, säger hon, och tillägger att mångsidighet och variation i träningen alltid är en bra grund, även för den som vill specialisera sig.

ETT FYSISKT MIRAKEL

2010 deltog Jenny i sin första styrkelyfttävling, och redan samma år blev det SM-guld i bänkpress. Mellan 2010 och 2016 slog hon ett gäng svenska rekord och närmast prenumererade på SM-medaljerna av de högre valörerna. Internationellt blev det två VM-silver, ett VM-brons och ett EM-guld. När hon får frågan om vilket det största ögonblicket varit tvekar hon lite.

–Kanske när jag tog SM-guldet i styrkelyft 2013. Just för att jag det året inte var favorittippad, men lyckades ändå. Annars när jag kom tvåa på VM i Sydafrika 2014 med

svenskt rekord i bänk, mark och totalen. Det var en härlig upplevelse bara att få åka dit.

Jenny gjorde ett sent karriärbyte när hon 2017 bytte från styrkelyft till tyngdlyftning, och det har blivit medaljer även där, trots att hon tillstår att hon kommit till åren i en sport där hennes medtävlare ofta är mycket yngre.

–På det senaste mästerskapet, EM i Moskva -21, trodde de att jag fyllt i fel födelsedatum på anmälningsformuläret. Jag var då 39, och min främsta konkurrent 19.

Jenny måste nog närmast beskrivas som ett fysiskt mirakel. Vad är då hemligheten enligt henne själv?

Man måste tro på sig själv och fokusera på målet.

– Jag tror det förutom hård träning är ett mindset som tagit mig långt. Jag har alltid gillat att tävla, vinna och vara bäst. Man måste tro på sig själv och fokusera på målet. Samtidigt är det väldigt viktigt att känna att man har kul på vägen.

JENNYS RÅD

I Jennys roll som utbildare ingår minst lika mycket förmedlandet av ett förhållningssätt som av praktiska råd.

– För att bli en bra PT är det bra om du har en god inlyssnings- förmåga, är ödmjuk och bra på att känna in. Utöver kunskaper, samt förmågan att kontinuerligt ta in nya rön och vara beredd att applicera dem på träningen, säger hon.

PT-utbildningen på SAFE Education är erkänd som en av de bästa på marknaden och Jenny förklarar varför.

– Det handlar om att få en bra förberedelse för yrkeslivet och bli trygg i rollen som PT. SAFE Educations utbildning är en fantastisk grund att stå på och ger dig alla verktyg du behöver oavsett om du vill jobba professionellt och behovet ökar hela tiden, då det är ett växande yrke med en ljus framtid. Många vill idag också utbilda sig för din egen skull och att bli ”sin egen personliga tränare”. Det kanske är den bästa investeringen du kan göra idag
–träning och hälsa är hetare än någonsin.

Följ Jenny här

instagram

Hem

Vill du bli Lic.Personlig Tränare?

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: