joakim123

Joakim Arnoldsson driver Athleticcoaching

Joakim Arnoldsson har utbildat sig till Lic. Personlig Tränare på SAFE Education. Här berättar han om sin utbildning och vad han gör idag.

Vad hade du för drömmar innan utbildningen?

Drömmarna jag hade innan jag gick min utbildning var att jobba med ett av mina största intressen, träning. Och att kunna lära ut den kunskap jag redan kunde kombinerat med den kunskapen som jag fick hos SAFE.

Att jobba som personlig tränare blev en given dröm, speciellt efter utbildningen. Innan var det att jag skulle lära mig mera om det jag gillade och att kunna ha alternativet att arbeta som personlig tränare.

Vad fick dig att välja Safe Education?

Det som fick mig att välja SAFE Education var att folk talade gott om er och alla recensioner jag läst. Fick tips av många på sats där jag tränat många år, både av kompisar som tränade där som personal. Jag valde helt klart rätt. Pedagogiskt, bra arbetsmaterial och svar på allt. Jättenöjd!

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Självklart var kunskapen om anatomi viktigt, vilket gjorde att man kunde göra en riktig behovsanalys och lösa problemet. Men det som jag fick med mig som jag riktigt fastnade för var säljer. Spelar ingen roll hur duktig du är inom ditt område, kan du inte sälja in dig själv får du inga kunder, och du är beroende av dem. Jag tog åt mig all info och lyckades bra, blev sålde flest pt timmar två månader i rad i Västra Götaland!

Vad var det bästa respektive svåraste under utbildningen?

Det bästa var helt klart kamratskapen, kunskapen och samarbete mellan varandra. Att kunna utbilda sig på plats och ha LIA på sats kompassen var mycket värdefull.

Det svåraste var helt klart alla latinska benämningar på olika anatomiska delarna.

Idag driver du Athleticcoaching, vad är er målsättning?

Idag driver jag Athleticcoaching med målsättning att hjälpa klienter förbättra sig inom specifika områden samt en större helhetssyn på träning. Mycket fokus inom ungdomsidrott såsom fotboll, hockey, handboll och badminton mm. Behöver du till exempel kunna hoppa 5cm extra för att vinna en nickduell, vad och hur ska du träna då? Är vanliga knäböj bäst? Då kommer jag in, där dem är i tidig ålder och lär dem rätt teknik och rätt övningar från start, så att man slipper problem senare. Sedan lägger jag även stort fokus på dem som vill ta tag i sin egen träning, nybörjare som atlet.

Har du något tips till blivande Personliga tränare?

Tips till framtida pts, ge inte upp!! Det är en otroligt tuff bransch och vill du ha detta som yrke måste du kämpa riktigt hårt. Du kommer troligen inte att kunna försörja dig som pt förrens du jobbat 3-4 månader, och då går det ofta precis runt. Många har jobb vid sidan av, men om jag vore er, spara undan pengar innan utbildningen och ha att ta av när du jobbar som pt. På så vis kan du gå all in som pt från första början och bara fokusera på det. Ge alltså inte upp, det tar tid!

Hur ser framtiden ut?

Framtiden ser ljus ut. Behovet finns av kunniga personliga tränare och utbudet finns. Eftersom jag mest nishar in mig på specifika träningar sticker jag och mitt företag ut ur mängden. Även att se vanliga Svenssons hitta en ny hobby, ett nytt sätt att träna och sedan får resultat, det glädjer mig.

FÖLJ Joakim och Athleticcoaching

Vill du likt Joakim bli Lic. Personlig Tränare

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: