leon

Det mest värdefullaste med utbildningen har utan tvekan varit förståelsen av de olika träningsprinciperna som man bör förhålla sig till.

Leon är 24 år och kommer från södra Sverige. Han är nyexaminerad Lic. Personlig Tränare på SAFE Education. 

Hej Leon, Vad gjorde du innan utbildningen?

Såväl under och innan utbildningen har jag arbetad som entreprenadingenjör för ett större byggbolag. Mitt ordinarie arbete omfattar mycket planering, projektledning, ekonomiuppföljning, administration och framförallt teamwork (främst i form av kommunikation). En stor del av mitt yrkesliv har jag spenderad med vindkrafts-projekt, där jag bland annat under de senaste två åren fick äran av att få ta del i byggnationen av södra Sveriges största vindkraftspark – Tvinnesheda.

Leon Gross, Lic Personlig Tränare

Vad fick dig att välja Safe Education?

Sedan jag var liten har jag alltid haft ett sport intresse och varit aktivt i livet. Jag har tränat fotboll, pingis, basketboll, volleyboll och även styrketränat på gym. Under de senaste 10 åren så har jag mer och mer kommit in på just styrketräning och utvecklat ett starkt intresse i området.  Jag har läst på mycket på egenhand och lärt mig främst via “egna” studier på nätet (youtube, google) och alltid funderat på ifall jag skulle utbilda mig inom området. I år 2022 så tog jag beslutet att blir licenserad PT , främsta anledning till att det blev just Safe Education var delvis de goda recensionerna på nätet men framförallt så tipsade flera utan mina kompisar som jobbar som personlig tränare om just Safe Education. 

 

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Det mest värdefullaste med utbildningen har utan tvekan varit förståelsen av de olika träningsprinciperna som man bör förhålla sig till. 

Framförallt träningsprincipen om periodisering. Det är guld värt att verkligen förstår Träning- och nyckelfaktorerna som krävs för att uppnå så effektiva resultat som möjligt. 

Självklart finns det mycket mer värdefullt som utbildningen berättar om, som exempelvis: 

 • rörelseplan
 • förståelse bakom muskler och hur de fungerar
 • vilka olika muskeltyper det finns
 • träningseffekterna på kroppen, beroende på vilken träning man utför
 • lokala och centrala effekter
 • funktionalitet i och under rörelse
 • korrekt hållning och funktionstester
 • skillnad mellan funktion och prestation
 • praktiska övningsexempel
 • korrekt lyftteknik
 • skaderiskminimering
 • vanliga misstag / myter inom branschen
 • och så mycket mer…..

 

Vad var det bästa under utbildningen?

Utan tvekan så var det framförallt lärarna som visade en grym entusiasm, ett bra bemötande, stort engagemang, en positiv inställning och en hög kompetens i området.

 

Har du något tips till andra som vill bli Personliga tränare?

Största tipset som jag kan ge er andra är att följa magkänslan , om du redan funderar på att och du har kommit hit, så gör det bara. Ni kommer inte att ångra er.  Utbildningen är tuff men än så värt det, även om du aldrig kommer att arbeta som PT så kommer det ändå vara värt det. Jag tvekade länge och funderade på ifall en utbildning är värt det men nu ångrar jag endast att jag väntade så länge!

Kör på! Det blir en riktig härlig resa! 

 

Hur ser din framtid ut?

För mig så väntar nya planer där jag definitivt vill arbetar som personlig tränare och förmodligen kommer jag vilja fördjupa mig inom träning ytterligare. Jag vet inte riktigt än hur allt kommer att bli men jag är riktigt peppad att se vad framtiden har att erbjuda! Eventuellt så blir det PT på heltid men det kvarstår att se! 

 

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

 1. Lärorikt
 2. Kul!
 3. Engagerande
 4. Tuff
 5. Spännande

Vill du likt Leon också utbilda dig Till Lic. Personlig tränare?

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: