nat

Läs sångerskan Natalies erfarenheter av att utbilda sig på SAFE Education

Vi har tidigare intervjuat Natalie Carrion där hon 100% musik, 100% hälsa och 100% livet. Nu är hon färdigutbildad Lic. Personlig Tränare och i den här intervjun berättar hon om sin utbildning. 

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?              

Utbildningen var verkligen över förväntan och då hade jag höga förväntningar innan.

Om jag ska summera det jag verkligen uppskattat när jag ser i backspegeln är det följande.

  • Genomtänkt upplägg. Den delen jag var “nervös” för var ju framförallt att få till studietekniken då det till stor del är distansundervisning samt att mentalt orka med på söndagar då man har digitalt klassrum.
    Men inledningsvis ägnade vi en stor del av undervisningen till att faktiskt prata om studieteknik och få med sig otroligt relevanta tips, det hjälpte!
    Jag uppskattar även att man högt värderar återhämtning för hjärnan genom att ex uppmana till att inte studera för sent, lägga in pauser under studiedagar + en magisk timme med rörelse. Så trots väldigt intensiva månader har man medvetet gett det hela ett  skonsamt omslag!!
  • Kompetensutveckling. Såklart!!! Det har verkligen märkts genomgående att man i utbildningen är så genuint intresserad av att varje elev ska få med sig en stor väska med kompetens när man har avslutat utbildningen. Och det har jag verkligen fått! Både om hur kroppen är uppbyggd, hur den fungerar, träningsprinciper, tränarskap, målsättning, kommunikation, tips för när man går ut på arbetsmarknaden. You name it! Ju mer man lär sig desto mer förstår man hur mycket mer det finns att lära haha, men när man gått denna utbildningen har man grunderna för att kliva ut och jobba som PT om det är det man önskar.
  • Utbildare som själva är ute på fältet. Det här tycker jag också är en viktig punkt som innebär att utbildningen blir väldigt aktuell. SAFE har samlat otroligt kompetenta och genuina personer som inte bara är lärare utan faktiskt själva jobbar ute på fältet. Det innebär att de både är uppdaterade och har en god förståelse för det yrkesliv man eventuellt vill kliva in i.
  • Roligare träning. Med den kompetens jag fått med mig har ju min egna träning blivit så mycket roligare och jag känner mig inte begränsad i vad jag kan göra. Jag kan också lova att jag har mer muskler på kroppen nu än innan!! Jag har hittat ett bra förhållande till mig själv och träningen och har ett träningsupplägg som gör mig motiverad. Man säger ju att kunskap är makt och jag känner det, I got the power to shape the person I want to be!!                                                       
Natalie Carrion, Artist och Entreprenör Foton: Lisalove Bäckman

Vad var det bästa respektive svåraste under utbildningen?    

Det bästa var nog de fysiskt träffarna där vi äntligen fick ses och verkligen jobba in den kunskap vi samlat på oss. De fysiska träffarna var ju intensiva dagar där man fick bygga upp sitt självförtroende och spendera dagarna med andra människor som har samma passion som man själv har inom träning!!   

Det svåraste tycker jag personligen var att lära sig namnet på musklerna i kroppen och vart de fäster. MEN upplägget är ju så att man verkligen får repetera och repetera. Så sitt lugnt i båten och låt inte frustrationen äta upp dig, det kommer!!                                                                                                                                              

Har du något tips till blivande Personliga tränare?      

Bra fråga! Såklart att ha en utbildning i grunden så att man själv får känna sig trygg och även för att kunna vägleda personer på ett säkert och strukturerat vis! Även om man har god kompetens från den egna träningen så finns det helt säkert pusselbitar som utvecklar dig till att gå från “vältränad” till “väl godkänd tränare”. 

Var ödmjuk inför att det alltid finns saker att lära och våga be om hjälp när du känner dig osäker eller har frågor!!     

Hur ska du ta med dig dina nya kunskaper i framtiden?   

Jag kickade faktiskt igång på en gång och formade ett PT koncept som passar mig väl i kombination med att jag både jobbar med test baserade tillskott och har en artistkarriär. Kommer jobba mycket med distans coaching där vi kompletterar med fysiska PT-timmar månadsvis. För att jag ska kunna leverera den kvalité jag vill, samt behålla glädjen i coachingen väljer jag att jobba med kunder som är beredda att investera i sin hälsa och jobba över en längre tid. Framförallt är det driftiga kvinnor som behöver en push i att prioritera sitt eget välmående! Något jag också gott kan relatera till.                                                                                                                                                      

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Livslång kunskap, självförtroende, träningsglädje, utvecklande, nya vänner.

Natalie har startat företaget Carrion Health. 

SPOTIFY

Instagram

Artist IG

Vill du likt Natalie bli Lic.Personlig Tränare?

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: