pernilla pramberg

Pernilla vill utbilda människor med ADHD om vikten att träna regelbundet

Hej Pernilla, berätta lite om dig själv.

38 år, bor med min hund Simon på Södermalm i Stockholm. Uppfödd i Älmhult / Småland.  

Jag är konstnär till yrket och jag älskar det!

Pernilla Pramberg, konstnär och blivande Lic. Personlig Tränare

Vad hade du för drömmar innan utbildningen?

Drömmar. Jag vill bli en av Sveriges bästa konstnärer (delmål) . Sedan upplysa människor om diagnosen ADHD och dess fördelar samt utbilda i ämnet. Varva det med att köra PT kunder vore ett exemplariskt komplement. 

Vad fick dig att välja SAFE Education?

Att jag valde SAFE kändes väldigt självklart för mig. Men jag kan hålla med om att det är svårt, då det finns så många utbildningar och kunskapsbanken inte så självklar på alla. Många tar bra eller till och med mindre betalt men kan tyvärr inte leverera därefter. Därför är det lätt att välja SAFE då det är en utav Sveriges mest anrika utbildningar där kunskapsbanken är både bred och långvarig. Sedan så rekommenderade mina vänner Niclas Wahlgren, Camilla Wahlkvist och Abbe Benaouda SAFE. Jag både ser, hör hur de talar och samspelar med sina kunder då vi tränar på samma gym. Dem skulle inte kunna leverera den kvaliteten om dem inte hade gått på en bra skola.

Hur har det varit att plugga på distans?

Det har varit bra. För mig är nog distansutbildningar det bästa för då kan jag sitta ostört. Jag har lätt för att bli distraherad och mina tankar har lätt för att sväva iväg på annat om det är för mycket som händer i ett rum. SAFEs upplägg är också väldigt bra. Missar man något eller behöver uppdatera så är det lätt att backa och titta om på en film. Jag är verkligen jättenöjd med hela upplägget.

Vad har hittills varit svårast respektive roligast?

Det kan ibland kännas som en läkarutbildning där man måste lära sig ett nytt språk. Så att mata in latinska namn på ben och muskler är nog absolut svåraste. Det roligaste för mig just nu är anatomin gällande andning kontra hjärnan. Det för att jag gediget är intresserad av neuropsykiatriska funktionshinder som påverkas av för låg syresättning i hjärnan. Jag har ADHD själv så jag har studerat ämnet i många år.

Hur vill du använda dina nya kunskaper i framtiden?

Mina kunskaper kommer jag att använda mig utav i rollen som PT. Jag kommer även att skapa forum och utbilda människor med ADHD om vikten att träna regelbundet. Med träning är det lättare att reglera både syreupptag, serotonin och dopamin nivåerna, som ofta är väldigt ojämna när man har en diagnos som ADHD. Med bra syreupptag så ökar vi även koncentrationsförmågan. Resultat = lyckligare. Och vem vill inte må bra?

Följ Pernilla 

Hemsida

Instagram

konst

Vill du likt Pernilla också utbilda dig Till Lic. Personlig tränare?

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: