Pt-clay-josefsson

Den digitala PTn visar vägen in i framtiden

SAFE Education erbjuder några av branschens absolut bästa yrkesutbildningar inom träning, kost och hälsa. En licens från SAFE Education smäller högt, och har en gedigen kvalitetsstämpel genom EuropeActive. Man var dessutom tidigt framme vad gäller digital undervisning, och genom ständig utveckling har SAFE idag en unik utbildning där 75% av studierna kan bekvämt skötas från det egna hemmet. Clay Josefsson är en av de som valt att utbilda sig på SAFE Education för en framtid som kostrådgivare och personlig tränare.

Clay Josefsson, Lic Personlig Tränare

– Att så mycket av utbildningen är förlagd på distans är en enorm fördel. Min första tanke var att distans kanske inte ger så mycket, men det är otroligt proffsigt upplagt där man har kontinuerlig uppföljning och aktiveras även om det är via distans. Man får tillgång till allt material i god tid, och när man sedan träffar utbildarna på plats för att gå igenom det praktiska så justerar de så att man inte kan gå därifrån med fel teknik. De lägger stor vikt vid kommunikation, ledarskap och motiverande samtal. Det digitala är definitivt framtiden, och jag tror att man delvis också kommer att arbeta digitalt som PT med klienter framöver, säger Clay som likt många andra har en gedigen bakgrund inom idrottens värld där han sedan åtta års ålder sysslat med kampsport, och senare olika typer av dans, främst pardans, musik och teater, där han inom dansen med sin fru Tess skapat deras egna danssystem CT Dance System. 

Noggrannhet och flexibilitet

Clay hade parallellt en karriär som kökschef, kock och restaurangägare men det goda livet lade några extrakilon på kroppen och Clay bestämde sig för att ta tag i hälsan för egen del, men också för att han kom till insikt om att han ville arbeta med hälsa, kost och motion och hjälpa andra.

Utbildningen till personlig tränare är hos SAFE Education upplagd i tolv moduler. Clay berättar att man med hjälp av utbildningsportalen MySchool arbetar på en modul hela veckan för att på söndagen ha digitalt klassrum. MySchool är en komplett utbildningsportal som innehåller filmer, bilder, illustrationer, frågor, praktiska uppgifter, mallar och hänvisningar till länkar och information.

-Redan efter första veckan sjönk min stressnivå när jag märkte hur välstrukturerat allt var upplagt. Då kände jag att det här fixar sig, säger han och berättar att kombinationen av noggrannhet från utbildarnas sida och den flexibilitet de medger varit avgörande.

-De låter inte folk slinka igenom bara för att få licensen, men samtidigt är de väldigt flexibla och man får göra om provet om man inte lyckas första gången. Tycker man att provtiden på teorin är för kort, om man t.ex. är dyslektiker, så kan man få längre tid, säger han.

Flexibiliteten sträcker sig även till utbildningskostnaden som är möjlig att delbetala.

Internationell licens

En licens från SAFE Education är internationellt gångbar, och Clay kommer med sin fru också att arbeta utanför Sverige med deras nylanserade bolag Think & Shape som fokuserar på sömn, stress, kost och motion.  Vi kommer även fokusera på entreprenörskap, ledarskap och kommunikation. Syftet är att hjälpa företag och privat personer att uppnå en god hälsa genom att upprätthålla rutiner med sunda vanor i både sitt arbetsliv och privatliv. I framtiden så vill vi även jobba med föreläsningar om hälsa.

-Behovet av PTs är enormt idag. Folk som dansar har danslärare, och på samma sätt har de som grupptränar en instruktör. Men ändå är majoriteten av de som gymmar ännu utan instruktör, och när jag ser folk på gym är det 80-90% som hade behövt en, säger Clay och berättar avslutningsvis att möjligheterna att starta eget är goda, men att också många av hans kurskamrater redan under utbildningen var så eftersökta att de innan utbildningen var slut hade skrivit avtal för jobb.

Text: Jonas Ulfvarson Bild: Tony Hultén

följ clay på Instagram

Vill du likt Clay bli Lic.Personlig Tränare? Vi har platser kvar i umeå

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: