Q&A

ANMÄLAN

Vi tar emot anmälningar tills utbildningen är fullbokad.

Information vid anmälan 
Vid en anmälan är du ansvarig för att kontrollera din anmälan och dubbelkolla att du har fått e-postbekräftelse från oss. Vänligen kontakta oss om du ej mottagit denna via mail.

Ca två veckor innan utbildningsstart får du ett välkomstmail med detaljerad information om utbildningen, schema, plats och tider. Vi rekommenderar dig att läsa igenom reglerna och villkoren noga innan du anmäler dig. Har du frågor om utbildningen eller den aktuella anmälningen är du välkommen att kontakta oss.

Bindande anmälan

Din anmälan är bindande. Om du vill ändra eller avboka din anmälan av olika anledningar gäller följande regler:

 • Avboka utbildning
  Du kan avboka dig fram till 30 dagar innan utbildningen börjar mot en avbokningsavgift på 2500 sek. Vid senare avbokning förfaller hela beloppet på utbildningen till betalning.
 • Avbokning vidareutbildning
  Du kan avboka dig fram till 30 dagar innan vidareutbildningen börjar mot en avbokningsavgift på 1000 sek. Vid senare avbokning förfaller hela beloppet på utbildningen till betalning.
 • Ändring av anmälan
  Du kan ändra din anmälan upp till 30 dagar innan utbildningen börjar. Om du vill ändra (OBS! Gäller ej avbokning) senare än 30 dagar innan utbildningen startar, kan du endast ändra datumet för utbildningen med läkarintyg. Notera att detta gäller datum inom ett år från den planerade utbildningsstarten. I dessa fall gäller ordinarie betalningsvillkor. Det innebär att du betalar din faktura som planerat och har utbildningen tillgodo.
 • Vid sjukdom eller skada under pågående utbildning
  Du erbjuds att slutföra utbildningen vid ett senare tillfälle, inom ett årOmd et går mer än ett år tills du avslutar din utbildning kan du gå resterande delar till en extra avgift där du betalar för de ämnen/delar du saknar.

Utbildning, innehåll och varaktighet 
Observera att vi som utbildningsinstitut kan ändra innehållet i utbildningen, varaktigheten av själva utbildningen och utbildningsort. Vi kan därför inte garantera att vi har samma innehåll och/eller utbildningsort när du kontaktar oss vid ett senare tillfälle för att återuppta dina studier eller göra ett examensprov. Detta då vi ständigt utvecklar utbildningen och dess innehåll.

Du anmäler dig smidigast via vår hemsida under respektive utbildning och vidareutbildning. Klicka på någon av knapparna ”Boka utbildningen” så kommer du direkt till anmälningsformuläret längst ned på sidan.
Du kan också anmäla dig via e-post till info@safe-education.se Kom ihåg att ange ditt namn, personnummer, adress, postadress, e-postadress och mobilnummer, samt utbildning, startdatum och ort.

Det går bra och du kan avboka kostnadsfritt till och med 30 dagar innan utbildning. Vi har stor efterfrågan på våra utbildningar och det kan vara smart att boka upp en plats i god tid. Om du skulle behöva ändra datum för din utbildning gör du det enkelt på webben.

utbildning

Efter avslutad utbildning får du bevis på att du har fullgjort utbildningen. SAFE-licensen är bevis på din teoretiska och praktiska kompetens. Det visar att du har blivit godkänd i både teoretiska och praktiska prov och detta fungerar som ditt ”körkort” till träningsindustrin. Precis som vanligt körkort är licensen livslång. Det kommer alltid att väga tyngre än ett bevis på att du precis har avslutat en kurs utan att ha gjort någon form av examensprov efteråt. Kvalitetssäkringen genom licensen är både för dig själv, din arbetsgivare och inte minst för att dina kunder ska vara trygga med dig och din kompetens.

Det teoretiska provet är ett skriftligt prov som innehåller både vad du har lärt dig på plats under utbildningen och utifrån det digitala materialet.

Praktiska prov innefattar både delar du har lärt dig på plats på utbildningen samt utifrån det digitala materialet. Praktiskt genomförande:

 • Gruppträningsinstruktör
  Du skickar in en film där du presenterar en klass utifrån satta förutsättningar. Mer information om detta får du på den praktiska utbildningen du deltar på. I den licensavgift du betalar ingår ett praktiskt provtillfälle.
 • Personlig tränare
  Du genomför en PT-timme tillsammans med en studentkollega. Under examen genomförs en PT-timme med träning samt konsultationsstund. Examinatorn observerar och kan komma att ställa uppföljningsfrågor.
 • Kostrådgivare
  Du får en uppgift att genomföra och redovisa skriftligt

OBS! Om du skjuter upp ditt praktiska prov till ett annat datum än satt examinationsdatum tillkommer en ny licensavgift.

Teoretiska omprov är kostnadsfria. För praktiska omprov på licensutbildningar utgår en avgift på 3000 kronor per omprov.

För att få licens på licensutbildningar krävs 100% närvaro och godkända teoretiska och praktiska prov.

Information om stad ges på anmälningsbekräftelsen och vidare information med exakt adress skickas till dig i god tid före utbildningen startar. I Stockholm har vi vår utbildningslokal på Norrbyvägen 32 i Bromma, Stockholm.

Du bör ha erfarenhet av träning, gärna styrketräning och vara intresserad av hälsofrågor. Inga förkunskaper krävs. Under utbildningens gång kommer du att behöva avlägga tid mellan utbildningstillfällena för att läsa inför kommande steg.

Den 5:e veckan och den 12:e veckan på Lic. Personlig tränare sker undervisningen på plats i våra studielokaler, onsdag till söndag. Det är obligatorisk närvaro under dessa studiedagar, så då är det bäst att du tar ledigt från eventuellt jobb.

Ja, om du behöver vara borta någon del av utbildningen kan du ta igen den delen nästa utbildningstillfälle. Du får din licens när du deltagit på samtliga delar av din utbildning.

Om du blir sjuk tar du igen det du har missat på ett annat utbildningstillfälle och gör dina examensprov när kompletteringen är klar.

Studierna för Lic. Personlig tränare är uppdelade i flera olika moment i form av studier i vår digitala utbildningsplattform, hemuppgifter, digitalt klassrum och fysiska träffar. För att få koll på exakt hur många timmar du kommer behöva lägga i veckan, läs på utbildningens sida.

Alla våra lärare har en gedigen bakgrund med olika akademiska utbildningar. Läs gärna mer om våra utbildare här.

Du kan läsa på vår utbildningssida om våra utbildningar där du har datum för de olika stegen specificerade. Du hittar våra program här och våra kurser här.

BETALNING & PRIS

Fakturan betalas senast 30 dagar innan utbildningen startar. Om anmälningen sker närmare än 30 dagar är det en 10-dagars betalningsfrist, eventuellt senast vid starten av utbildningen.

I licensavgiften ingår ett praktiskt prov och ett teoretiskt provtillfälle. Licensavgift ingår då du köper ett paket. Köper du endast en praktisk del, till exempel Elements of Yoga, tillkommer licensavgiften. Behöver du göra ett extra praktiskt prov tillkommer det en extra licensavgift.

Utbildningspriset inkluderar e-learning, 100% lärarledd undervisning på de praktiska delarna, litteratur, utbildningsintyg och licensbevis. Licensavgiften ingår då du köper ett paketpris.

Med Human Finans erbjuder vi räntefri avbetalning upp till 24 månader. Här kan du läsa mer om delbetalning här.

Nej, inte i dagsläget. Däremot erbjuder vi räntefri delbetalning upp till 24 månader med Human Finans.

Examen, licens och jobb

Du har goda möjligheter att få jobb efter utbildningen och vi har bra kontakter med de stora aktörerna. Det finns ett stort allmänintresse för träning och hälsa och efterfrågan på duktiga personliga tränare är stor i dagsläget.

Ja, vi har ett tätt samarbete med de stora kedjorna och genom oss kommer du få möjlighet att träffa representanter från flera av dem.

Vi gör allt vi kan för att du ska lyckas med dina prov. Den teoretiska tentamen kostar inget att göra om. Efter 24 timmar ligger den öppen för dig att göra igen. Om du skulle behöva göra om din examination kan du göra det mot en kostnad på 3000 kronor.

 • Personlig tränare: 
  Arbetar i regel som personlig tränare på ett gym och tar hand om sina klienter ”one-on”one” eller i mindre grupper. I takt med digitaliseringen är det allt fler personliga tränare som hjälper klienter via digitala plattformar. Personliga tränare finns även bland annat inom idrotten och hos företag.
 • Gruppträningsinstruktör:
  Somm gruppträningsinstruktör kan du jobba med yoga, cykling, styrkebaserade klasser, funktionell träning, dans med mera. Många gruppträningsinstruktörer har denna yrkesroll som komplement till ett annat yrke. De som arbetar mer eller mindre heltid med gruppträning brukar ofta kombinera detta med arbete i reception, som personlig tränare eller exempelvis platschef.
 • Kostrådgivare/dietist: Hjälper klienter med kosthållning baserad på klientens behov och målsättningar. En hel del personliga tränare har någon form av kostutbildning i bagaget då kosten är en viktig faktor för klienternas framgång inom träning.
 • Platschef på träningscenter: Detta är personen som är högst ansvarig på träningscenter. Ofta har personen i denna roll arbetat ett flertal år med träning eller försäljning, men det är absolut inte den enda vägen till denna position.

Inom branschen finns det olika typer av anställningar, allt ifrån fasta anställningar till helt timbaserade uppdrag. Allt beror på arbetsgivare och yrkesroll. Personliga tränare, exempelvis, kan ha en fast månadslön, helt timbaserad ersättning, eller en mix av de båda.

övrigt

I Bromma finns det en stormarknadsparkering med P-skiva 4 timmar, alternativt på gatan i kvarteret mot betalning. Där parkerar du gratis. Övrig parkering kostar enligt gällande taxa. Läs mer här.