saga

Vi fortsätter att följa saga på hennes Lic. Personlig Tränare utbildning

Då var det dags för skoldag nummer två, vilken längtan det fanns tillbaka till gruppen. Det fanns även en aning nervositet inför träffen. För min del hade veckan varit en utmaning. Modul 2 bestod av en mängd muskler, ledtyper och rörelser. Det var mycket nytt att ta in, en uppsjö av muskler på latin, fästen och ursprung att lära sig. Dem första dagarna blev allting en enda röra. Det var svårt att skilja på ord och allting gick ihop. Det var tufft och min dyslexi ville inte samarbeta med mig.  Mitt i veckan tog det stopp, jag fick släppa boken, låta plugget vara. Jag kom ingen vart och alla ord blev en ända röra. Men det var nog precis vad som behövdes. I vissa stunder är det bättre att låta hjärnan vila. Släppa det man gör och göra någonting annat för att sedan komma framåt.

Saga om sin PT-utbildning

Modul 3 och 4 vilket även dem bestod av tunga men viktiga ämnen. Långsamt men säkert började saker falla på plats. Det blev enklare att se ett samband och sätta ihop de vi lärt oss. Med tiden kände jag att det blev enklare att sätta ihop pusslet, saker passade ihop och man hittade ett samband i de vi lärt oss.  För min del under första tiden satte jag en hög press på mig själv.  Jag kände att jag måste kunna allt och lära mig allt. Vilket jag snabbt förstod inte var lika lätt som tänkt. Det är mycket ny kunskap, nya ord och betydelser som jag inte vetat om. Det får ta tid, det kommer inte gå supersnabbt och låt det ta tid. Jag förstod och accepterade att det var okej att inte ha en kunskap om allt, det var okej att inte kunna alla muskler utantill första dagarna. Det kommer med tiden och till slut kunde jag helt plötsligt en hel drös muskler på latin utan att tänka på det.

 

 

Nu går vi in på lite mer praktiskt och lite mer tränarskap. Frågor om hur man faktiskt jobbar som pt, hur man bygger upp ett träningspass och hur jag kan ge min klient den bästa möjliga hjälpen som möjligt. Vilket ska bli otroligt kul, att sätta teorin i praktik.

Vill du likt Saga bli Lic.Personlig Tränare? Vi har platser kvar i umeå

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: