SNADRA NORBIN TOP kopiera

Sandra är utbildad på SAFE Education

Sandra Norrbin är VD & Programansvarig på företaget Lite mer. I april och maj kommer hon att hålla två inspirationsföreläsningar på Wellnessmässan i Sundsvall respektive Uppsala. Föreläsningen om vägen från 112 kilo är full av humor och allvar, toppar och dalar, träningsvärk och personbästa men framför allt handlar den om hur du kan skapa förändring när allt verkar omöjligt och att det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar.

2013 visade vågen på 112 kilo, 40 kilos övervikt, och allt i vardagen var en ansträngning för Sandra Norrbin. Hon åt sig genom stressiga dagar och undvek all form av träning när hon bestämde sig för att det fick vara nog. Ett år senare hade bra mat och träning blivit en självklarhet och hon vann tidningen ToppHälsas pris för Årets ToppPrestation 2014 för sin livsstilsförändring och förmåga att inspirera andra. Framtiden såg ljus ut och hon var på väg att bli personlig tränare när den stora livskrisen slog till. En skilsmässa, ett par utmattningar och utmätningar senare hade hon förlorat allt och stod på randen till att bli hemlös. Var det dags att ge upp drömmen? Idag är Sandra personlig tränare, kostrådgivare, sömn- och stresshanteringscoach och hjälper varje dag andra att må lite bättre än igår.

Vad hade du för drömmar innan utbildningen?

Jag kommer inte från en träningsbakgrund, tvärtom. För tio år sedan vägde jag 112 kilo och kunde inte göra en situp om så mina barns liv hängde på det. Med hjälp av en PT kunde jag vända på det sjunkande skeppet, gick ner 40 kilo och lärde mig att älska träning. Det var också då drömmen om att själv få bli PT växte fram, jag ville ”Pay it forward” och hjälpa andra som befinner sig där jag en gång var.

Vad fick dig att välja Safe Education?

Safe Education var det självklara valet för mig när jag valde mellan olika skolor. För några år sedan utbildade jag mig till spinninginstruktör och gick på Safe så jag visste att jag fick en utbildning som höll hög kvalitet. Jag vill kunna hjälpa mina klienter på allra bästa sätt och då behövs en bra utbildning som grund.

Vilka var de mest värdefulla kunskaperna för dig?

Förutom det rent praktiska med träningsplanering, hur kroppen funkar och bemötandet så insikten om att vi aldrig blir fullärda! Det är en del av yrket jag älskar, att hela tiden få lära mig mer om kroppen, träning och hur jag bäst kan hjälpa andra.

Vad var det bästa respektive svåraste under utbildningen?

Lärarna och kursarna var det bästa så klart! Utbildningen är så strukturerad att det aldrig kändes svårt men jag vet att jag drömde om latinska namn på muskler ett tag.

Har du något tips till blivande Personliga tränare?

Har du funderingar på att söka in så gör det! Tränarbranschen behöver fler tränare som kommer från olika bakgrund och erfarenheter med sig så tveka inte att ta klivet även om du tror att du inte passar in i bilden av hur en PT är.

Hur ser din närmaste framtid ut?

Förutom att fortsätta hjälpa mina klienter kommer jag att hålla ett par inspirationsföreläsningar om min krokiga och oortodoxa väg till PT-yrket under våren. Det är på Wellnessmässan i Sundsvall och Uppsala och mer om det kan man läsa på litemer.com/event

Jag är också engagerad i Nordiska tränarförbundet där mitt hjärta klappar lite extra för nyexaminerade tränare. Jag hoppas kunna bidra till att de får en bra start på sitt nya yrke!

Om du fick beskriva din upplevelse av utbildningen med fem ord. Vilka skulle de vara?

Inspirerande, utmanande, roligt, krävande och alldeles oförglömligt!

Ta kontakt med sandra

Instagram

Email

hemsida

facebook

Vill du likt Sandra bli Lic.Personlig Tränare?

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: