PP

Pernilla har fått vänner för livet

Nu träffar vi Pernilla igen den glada konstnären från Småland som vill hjälpa människor med ADHD. Läs en tidigare artikel med Pernilla här

Hej igen Pernilla, nu är du färdigutbildad PT. Vad tyckte du var mest givande med din utbildning?

Hej, när det kommer till utbildningen så var det väldigt givande att gå bekräftat att mycket jag redan gör är rätt. Jag har tränat sedan jag var 16 år så man har fått väldigt mycket olika direktiv av så kallade “proffs”. Men med utbildningen så har jag lärt mig otroligt mycket utöver det. Att lära mig angående fystester och hur man på ett sunt sätt övar upp konditionen och andningen var jättekul! Anatomi var svårt men fruktansvärt intressant. Att få förståelse över vad som händer i kroppen när man tränar de olika delarna i var för mig väldigt lärorikt!

Pernilla Pramberg, Konstnär och Lic. Personlig Tränare

Hur såg din klass ut? 

Min klass var blandad. Vissa hade ingen träningsbakgrund medans andra hade en enorm erfarenhet. Det var roligt att träffa så mycket olika människor där man delar samma intresse och jag har fått vänner för livet. 

Jag har hört ett rykte om att du nu även har blivit sugen på att även bli kostrådgivare. Vad har du för förväntningar där? 

Då vi pratade en hel del kost så vet jag till en stor del vad förutsättningarna är för själva lärandet. Mitt intresse för att slå hål på myter är stort så mina förväntningar är att förhoppningsvis få lära mig mer av just det. Annars brukar jag vara ganska lugn när det kommer till förväntningar. Jag gillar nämligen att bli positivt överraskad.  

Har du något tips till andra som vill utbilda sig till Personlig Tränare? 

Mitt tips är nog att inte vänta för länge. Har man ett intresse i det och haft länge så kommer man inte ångra en utbildning. Att investera i sig själv och sitt lärande är aldrig “bortkastade” pengar. Det som är viktigt att ha med sig är att välja en utbildning som faktiskt är etablerad. Många års kunskap i att lära ut är också en bra indikation på att man har plats för uppdateringar samt förändringar. Vi förändras ständigt och får ny kunskap ständigt och är du då ett nytt bolag/skola med kortare erfarenhet så är ju lärandet lite smalare då man måste bygga upp en stabil grund först för att sedan få en mer övergripande uppsikt. 

Om du fick beskriva din utbildning med 5 ord. Vilka skulle det vara?

Trevlig, rolig, kunnig, engagerad och flexibel

Följ Pernilla 

Hemsida

Instagram

konst

Vill du likt Pernilla också utbilda dig Till Lic. Personlig tränare?

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: