gen pep

Upp och Hoppa, Sverige

Stillasittande är ett globalt problem och vi i Sverige är inget undantag. Med kampanjen Upp och hoppa, Sverige, uppmanar Generation PEP hela Sverige till mer fysisk aktivitet i vardagen och vill inspirera till mer rörelseglädje.

I Sverige sitter vi i genomsnitt 9 timmar om dagen. För mycket stillasittande leder till en rad negativa hälsoeffekter. Man blir tröttare, mindre effektiv och risken ökar för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och vissa cancerformer. Stillasittande förkortar livet. Men om man bryter stillasittandet bryter man också många av de negativa effekterna.

I initiativet “Upp och hoppa, Sverige!” engagerar sig Generation Pep alla samarbetspartners, våra peppare och flera av våra skolor som är anslutna till Pep Skola tillsammans i en manifestationsdag den 31 januari för alla barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv.

I årets kampanj blir det en favorit i repris, nämligen varianter av Jumping Jacks. Denna gång ligger fokus dock inte på att göra ett visst antal, utan att göra utmaningen och sprida den vidare till så många som möjligt. Detta för att vi vill att så många som möjligt ska vara en del av vår manifestationsdag och att fler ska få känna glädjen av vardagsrörelse. Delta i årets kampanj du också genom att göra din variant av Jumping Jacks i 31 sekunder och utmana dina vänner, använd #uppochhoppa2022.

Läs mer om generation pep

SaFE EDUCATion personalen är uppe och hoppar

Läs mer om safe educations utbildningar

Vill du veta mer?

Vi vill hjälpa dig att hitta utbildningen som passar dina behov. Boka en fri studiekonsultation hos oss.

Dela detta: