« Bakåt

1st Move


Kursbeskrivning

Utbildningen för dig som är intresserad av hälsa och vill utveckla dina kunskaper inom träning och kanske bli din egen Personliga Tränare. Vi vet att fysisk aktivitet är ett av de mest effektiva redskapen för att stärka hälsan och att vara fysiskt aktiv är viktigare än någonsin. Genom att förstå och lära dig mer så kan du kan utveckla din syn på träning kopplat till hälsa. Du kommer efter denna utbildning ha en fördjupad kunskap om hur kroppen fungerar och grunderna för att ta din egen träning till en ny nivå.

Kroppen är en enastående enhet bestående av flera olika system. För att kroppen ska fungera och prestera optimalt behöver skelett, muskler, bindväv och nervsystem samarbeta och integrera med varandra. Och du behöver då förstå hur!

I denna utbildning arbetar vi med olika pedagogiska inlärningsmetoder där du läser, lyssnar, gör och ser. Du får till exempel använda verktyget Complete Anatomy där du kan utforska kroppen ur ett tredimensionellt perspektiv som ger dig ytterligare en dimension. Utbildningen genomförs helt online i vår utbildningsportal MySchool och helt i din egen takt.

Utbildningen omfattar 40 timmars egenstudier med ett antal olika spännande delar. Du får lära dig:

  • Allmän anatomi
  • Muskelanatomi
  • Rörelseplan och kroppshållning
  • Fysiologi
  • Andning och cirkulation
  • Allmän träningslära
  • Träningslära inom styrke-, konditions- och rörlighetsträning
  • Praktisk muskelanatomi

Kursens mål

Praktiskt och teoretisk kompetens för hur kroppen fungerar, påverkas av olika rörelser och krafter, hur olika system samarbetar och kan prestera optimalt inom ämnena anatomi, fysiologi, träningslära biomekanik, styrka, uthållighet/kondition, rörlighet och stabilitet. Att du ska förstå hur olika system samarbetar och kan prestera optimalt.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill få den grundläggande förståelsen för att bli din egen personliga tränare.
Kursen är även första delen i vår utbildning till gruppträningsinstruktörFörkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Filmmaterialet är på engelska så du bör du en bra hörförståelse i det engelska språket. Allt skrivet kursmaterial är på svenska.

Pris

Per person 8 950 SEK inkl. moms
31 december, 00:00 - 00:01
Onlinebaserad utbildning - flexibel studietakt och start
Platser kvar

Vill du också jobba med träning och hälsa?

Ta steget mot ditt drömyrke - vi hjälper dig!

På Safe Education varvas teori med praktik, online med fysiska träffar, praktiskt lärande med djupgående kunskap. Kombinationen leder till bäst inlärning och gör våra elever redo för att börja sin karriär.

Fler kurser & utbildningar: