« Bakåt

Är vi skapta för att äta enbart en specifik diet?


Kursbeskrivning

Evolution är en långsam och slumpmässig process. Darwins teori om "starkast överlever" handlar snarare om att mest anpassningsbar överlever.

Hur mycket vi än vill romantisera de förhistoriska människorna så lever vi under helt nya förutsättningar idag. Megafaunan dog ut för evigheter sen och det mesta på jorden förändras successivt med tiden.

De flesta människor önskar sig en god hälsa och enligt WHO är detta inte bara avsaknad av sjukdomar utan inkluderar fysisk, psykisk och socialt välbefinnande.
Homo Sapiens har överlevt olika förutsättningar, i olika klimat och stapelvaror. Detta är en av våra unika styrkor!

Trots detta vill majoriteten av trenddieterna anspela på "den rätta vägen", "artspecifikt" och andra retoriska knep för att framhäva sin egen ideologiska filosofi: oavsett om det är kolhydraterna eller fetterna som just de anser är problemet.

Människorna på stenåldern åt inte exakt samma sak, så varför ska vi eftersträva att göra det idag? Vi vet inte heller med all säkerhet exakt vad de olika förhistoriska människorna åt: men vi vet vad de inte åt, då vi vet lanseringsdatumen på det vi ofta kallar för "skräpmat".

När det kommer till dieter är det viktigt att kunna skilja på ideologiska åsikter och näringsfysiologiska.

Välkommen till en crash course i evolotionen som skapat våra förutsättningar för att överleva i den närmiljö som råder idag!


Omfattning:
  • Föreläsning
  • Kunskapscheck

Upplägg
  • Onlineföreläsning

Målgrupp

Du som är nyfiken på kost och hur det egentligen fungerar!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Efter kursen

Lic. Kostrådgivare


Nyfiken på fler kurser? 
Här hittar du alla våra kurser inom träning, kost och hälsa.

Pris

Per person 0 SEK inkl. moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Vill du också jobba med träning och hälsa?

Ta steget mot ditt drömyrke - vi hjälper dig!

På Safe Education varvas teori med praktik, online med fysiska träffar, praktiskt lärande med djupgående kunskap. Kombinationen leder till bäst inlärning och gör våra elever redo för att börja sin karriär.

Fler kurser & utbildningar: